Familierecht

Photo by M.T ElGassier

Familierecht

U zoekt een advocaat gespecialiseerd in familierecht zoals echtscheidingen, alimentatie, erfenissen, schenkingen, erkenning van buitenlandse huwelijksakten, vermogensplanning, adoptie, relationele moeilijkheden, omgangsregeling voor de kinderen…

Wat betekent het familierecht?

Binnen het familierecht worden verschillende thema’s behandeld zoals echtscheidingen, regelingen rond de kinderen, vermogensplanning, erfenissen, de burgerlijke staat van personen en adoptie. Het familierecht gaat nog veel verder dan dat en voorziet wetgeving voor allerlei geschillen die betrekking hebben op het familieleven.

Wanneer u een bemiddelingstraject wil bewandelen of een procedure wenst op te starten die betrekking heeft op uw familieleven, dan is het belangrijk om uw plichten en rechten te kennen. Zo krijgt u ook een antwoord op uw vragen zoals welke Familierechtbank bevoegd is en of minderjarige kinderen in aanmerking komen (of zelfs verplicht zijn) om te worden gehoord door de rechter.

Mijn ex-partner betaalt de alimentatie niet tijdig, ik wil graag scheiden maar ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen? Ik wil graag een andere verblijfsregeling, maar ik weet niet precies hoe deze procedure er uit ziet? Dit zijn slechts enkele vraagstukken waarin ORAIBI Advocaten u kan adviseren

Wanneer hebt u een advocaat nodig?

Het familierecht is een complexe rechtstak die de nodige expertise en vakkennis vereist. Het is van belang om vanaf het begin een beroep te doen op een advocaat die u kan verdedigen en u juridisch kan adviseren. Samen gaan we opzoek naar de beste oplossing.

fatima-oraibi-2

Oraibi Advocaten

Advocaat familierecht in Antwerpen

Oraibi Advocaten staat cliënten bij in familierechtelijke procedures te Antwerpen. Ook procedures buiten het Antwerpse arrondissement zijn gekend terrein voor ons. Onze eerste reflex spitst zich toe op bemiddeling binnen uw dossier.

We trachten steeds een minnelijke oplossing uit te werken waar dit mogelijk is. Pas wanneer dit geen uitweg biedt, analyseren we de mogelijke procedures. U kan bij ons terecht voor een kwaliteitsvolle verdediging voor de Familierechtbank of het Hof van Beroep.

“Liberty Is The Right To Do What The Law Permits.”

– Montesquieu

Het familierecht in het kort

1

Huwelijk, echtscheiding en wettelijke samenwoning

2

Kinderen, afstamming en adoptie

3

Vermogensrecht, erfenissen en nalatenschappen

4

Burgerlijke staat van personen en belangrijke aktes van de burgerlijke stand

5

Geldigheid van buitenlandse huwelijken, geboorteaktes, vonnissen, …

Wanneer u familiale problemen heeft van welke aard ook, dan is het steeds nuttig om advies in te winnen bij een advocaat. ORAIBI Advocaten waakt over uw belangen, maar helpt gelijktijdig mee in het vinden van minnelijke oplossingen.

Contacteer ons bij verdere vragen.

Heeft U Nog Andere Vragen?

Wanneer u nog vragen heeft, kan u ons kantoor steeds contacteren.

Chatbox

Voor dringende vragen kan u steeds gebruik maken van onze online chatbox en dit 24/7!

Telefonisch

U kan ons op weekdagen steeds bereiken van 9.00u tot 18.00u. Voor dringende zaken stuurt u een e-mail of gebruikt u onze chatbox.

Email

Wanneer u ook documenten wenst te bezorgen of dringende vragen heeft, kan u ons steeds mailen. Wij trachten steeds binnen 24u te reageren.

Tarieven

Elk dossier is uniek en vereist een eigen aanpak. Tijdens de eerste consultatie bespreken we de kosten in detail en krijgt u een transparant beeld van het ereloon en de kosten.