Strafrecht

Photo by Connor Betts

Strafrecht

Wanneer u een advocaat in het strafrecht zoekt, dan is expertise in deze materie belangrijk. Onze eerdere zaken bewijzen de praktische en effectieve resultaten bij het succesvol verdedigen van uw strafzaak.

Lees hieronder meer over wat een Advocaat Strafrecht kan doen en wat het Strafrecht betekent.

Wat Is Strafrecht?

Slachtoffer van een misdrijf

Het strafrecht belicht niet enkel de rechten van de dader, maar geeft ook invulling aan de rol van het slachtoffer.

Naast een klacht bij de politie kan u ook nog op andere manieren een schadevergoeding bekomen voor de schade die u heeft geleden. U kan zich burgerlijke partij stellen en in sommige gevallen kan de dader ook rechtstreeks gedagvaard worden.

Wanneer u een familiale verzekering heeft, worden de kosten van uw advocaat meestal gedekt door uw verzekering als u slachtoffer bent. Voor meer informatie kan u ons kantoor contacteren.

Verdacht van een misdrijf

Binnen het strafrecht worden verschillende misdrijven behandeld zoals drugsdelicten, diefstal, zedenfeiten, moord en oplichting. Maar het strafrecht gaat over veel meer dan dat.

Wanneer u verdacht wordt van een misdrijf is het belangrijk om uw plichten en rechten te kennen. Zo is er het recht op bijstand van uw advocaat tijdens een verhoor bij de politie. Ook heeft u het recht om uw dossier in te kijken zodat u weet waarvoor u vervolgd wordt.

Welke mogelijkheden zijn er tijdens het onderzoek, welke straffen kan u krijgen en is uw aanwezigheid op de zitting verplicht? Dit zijn slechts enkele vragen die door uw hoofd gaan wanneer u betrokken bent bij een zaak in het strafrecht.

Het strafprocesrecht bepaalt de regels over de procedures binnen strafzaken. Het geeft een antwoord op onder meer de volgende vragen:

  • Wanneer kan men een huiszoeking uitvoeren?
  • Kan de politie mijn telefoon afluisteren?
  • Wat zijn de rechten van een persoon die is gearresteerd?

Welke Personen Hebben Een Advocaat Nodig?

1

U bent verdachte

U wordt verdacht van een strafbaar feit.

2

U bent gedagvaard

U moet verschijnen voor de politierechtbank of correctionele rechtbank.

3

U bent slachtoffer

U bent slachtoffer van een misdrijf.

4

Andere

U ontvangt een uitnodiging tot verhoor door de Politie.

Ken je rechten

Een rechtszaak is niet eenvoudig en vereist een gedegen kennis van het recht. Een advocaat is iemand die gespecialiseerd is in het recht en die weet welke rechten u heeft.

Ons kantoor legt u duidelijk uit wat u kan verwachten en wat u zelf kan doen. Samen maken we ook een actieplan.

Uw dossier is onze prioriteit en wordt met de grootste zorg en discretie behandelt. Verder staat ook een persoonlijke aanpak bij ons centraal.

Dit betekent dat er niet steeds een andere persoon uw dossier zal behartigen zoals medewerkers of stagiaires. Oraibi Advocaten staat voor professioneel en kwalitatieve dienstverlening.

fatima-oraibi-2

Oraibi Advocaten

staat cliënten bij in strafrechtelijke procedures in Antwerpen.

We zullen u voorzien van een stappenplan om uw beschuldigingen te verdedigen en idealiter op te lossen vóór de rechtszaak. Bijstand van een advocaat is belangrijk, zowel tijdens het verhoor bij de politie als bij de Onderzoeksrechter. Ons doel is om uw strafblad en uw vrijheid te beschermen.

Wij staan in voor een sterke verdediging waarbij we opzoek gaan naar de best mogelijke oplossing binnen uw probleem.

“Liberty Is The Right To Do What The Law Permits.”

– Montesquieu

Wanneer u strafrechtelijke problemen heeft van welke aard ook, dan is het steeds nuttig om advies in te winnen bij een advocaat. ORAIBI Advocaten waakt over uw belangen, maar helpt gelijktijdig mee in het vinden van minnelijke oplossingen.

Contacteer ons bij verdere vragen.

Heeft U Nog Andere Vragen?

Wanneer u nog vragen heeft, kan u ons kantoor steeds contacteren.

Chatbox

Voor dringende vragen kan u steeds gebruik maken van onze online chatbox en dit 24/7!

Telefonisch

U kan ons op weekdagen steeds bereiken van 9.00u tot 18.00u. Voor dringende zaken stuurt u een e-mail of gebruikt u onze chatbox.

Email

Wanneer u ook documenten wenst te bezorgen of dringende vragen heeft, kan u ons steeds mailen. Wij trachten steeds binnen 24u te reageren.

Tarieven

Elk dossier is uniek en vereist een eigen aanpak. Tijdens de eerste consultatie bespreken we de kosten in detail en krijgt u een transparant beeld van het ereloon en de kosten.